di 22 mrt.

|

LEZINGZAAL

Toonmoment schrijf- en vertelatelier Victoria De Luxe 22/03

Een zoektocht naar taal en vorm voor verhalen met als werktitel 'Lof Der Zotheid'. Voor wie? Iedereen met interesse in de kracht van verhalen.

Registratie is afgesloten
equality@hogent.be
Toonmoment schrijf- en vertelatelier Victoria De Luxe 22/03

Tijd en locatie

22 mrt. 15:00 – 16:00

LEZINGZAAL, Jozef Guislainstraat 43B, 9000 Gent, België

Over het evenement

Jan:

“Wie zijn wij? Eerlijk gezegd weten wij dat nog veel minder dan jullie, waarde publiek. Dat zorgt ervoor dat wij een wereld kennen vol mysterie en ook wel wat miserie. Eigenlijk leven we ook in wantrouwen, want zoals Steven zegt: ik vertrouw mijn eigen ziekte niet. Dus dat kan wel af en toe voor wat… mindere momenten zorgen. En toch zullen wij proberen om jullie goeie momenten te laten meemaken. Vandaar.

Ik zou nu graag een applaus hebben voor mezelf.”

Sinds de lente van 2021 komen Miep, Jan, Steven, Ciska, Ielde en Evelien regelmatig samen in het schrijf- en vertelatelier van Victoria Deluxe. Samen zijn ze op zoek naar wat ze als groep willen vertellen, op welke manier ze dat willen doen en welke impact ze zouden willen hebben. Ze gaven deze zoektocht de werktitel ‘Lof Der Zotheid’. Bij die zoektocht naar een taal en vorm voor hun verhalen, worden ze geholpen door een theatermaker, iemand uit het vaste team van Victoria Deluxe en ondersteund door twee procesbegeleiders.

Op 13 februari deelden ze hun materiaal een eerste keer met een live publiek. Ze breien daar nu een vervolg aan met dit volgende toonmoment. Nadien is er ook ruimte om samen in gesprek te gaan.

Concept, tekst en spel: Miep Buggenhout, Jan Verstraete, Ielde Vermeir, Steven Fuller, Evelien Mommerency en Ciska Dhaenens

Artistieke coaching: Joeri Happel, Agnes De Maeseneir

Procesbegeleiding: Leen Van der Vorst, Stijn Danhieux

Techniek: Gerold Van Thieghem

Met dank aan: het team van Victoria Deluxe, Dominique Willaert, Nadia Mahjoub, Emma Van den Berghe, Annelies Joostens

Tickets

Prijs

Aantal

Totaal

  • Schrijfatelier Victoria 22/03

    €0

    €0

    Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht