WELKOM

EQUALITY//ResearchCollective en Museum Dr. Guislain zijn samen op zoek. Ze vragen zich beiden af wie ze zijn en waar ze voor staan. De ene komt uit een recente reorganisatie terwijl de andere volop bezig is met krijtlijnen te tekenen. Doorheen die zoektocht vinden ze elkaar.


Want ze streven naar het meer waarderen en erkennen van ervaringskennis. Ze omarmen de participatieve zoektocht om samen een plek op te bouwen op basis meer gelijkwaardige relaties. Ze vragen zich ook af wat de betekenis is van kunst in onderzoek en als onderzoek. En samen met de vakgroep Orthopedagogiek van UGent gaan ze actief aan de slag met het thema herstel en verslaving. Het is dan ook met veel plezier dat we jullie een programma presenteren met drie centrale pijlers: ervaringskennis, herstel en kunst als/in onderzoek.  


Maar opgelet, deze week krijgt vorm zoals het leven zelf. Het is een week die net zo dynamisch is als praktijken van kunst en herstel. De krijtlijnen staan uitgetekend maar er zijn nog kleine veranderingen mogelijk en parcours de route. Sommige dagen zijn tot in de puntjes uitgewerkt, andere krijgen nog concreet vorm de komende weken. Maar hoe dan ook, we kijken er naar uit om jou te ontmoeten.

flyerguislainblanco.png
 

PARTNERS

Dit programma werd vormgegeven in samenwerking met Te Gek ?!, de vakgroep Orthopedagogiek van UGENT, Victoria Deluxe en de Stad Gent.